Fred-en-Yvonne.reismee.nl

De afgelopen drie dagen

We'r back again!

Waren ff niet on-wifi maar nu even betaald. Hier komen dan de achter ons liggende dagen: Woensdag de 19e waren we voor 8 uur vertrokken omdat het warm zou worden en een lange rit voor de boeg hadden. Onderweg in Colac boodschappen gedaan bij de Aldi (dat scheelt...) Wat opviel was dat een groot gedeelte van de route over een heel vlak gebied ging met bloeiende koolzaadvelden. Hele lange wegen waar zo nu en dan een knaloranje zand-zijweggetje te zien was. Ineens zagen we ons doel: The Grampians. Een ruig, indrukwekkend N.P.met rotsen, watervallen en bergen. We waren iets te vroeg, dus hadden we gelegenheid om de eerste waterval Silber Band Falls te bekijken. Vanwege een storm in januari had een enorme watermassa een spoor van verwoesting achtergelaten. Want wat normaal een schilderachtige creek moest zijn, was nu een grote ravage. Om 14.30 hebben we ons gemeld in het volgende Big 4 park. We kregen een huisje met prachtig uitzicht op de bergen. Bagage weer uitgepakt en de wandelschoenen aangedaan voor een eerste wandeling van uit The Nat. Park and Cultuurcentre. Na een kilometer zagen we ineens een grote groep kangoroo's staan. Hele gezinnen van groot tot klein!! We liepen de wandeling verder af en aangekomen bij een vallei zagen we weer kangaroo's. Van alle kanten kwamen ze uit the bush te voorschijn om te eten. Er stonden zelfs herten tussen. Wat een prachtig gezicht om deze nu dan ook eindelijk in het wild te zien!! Een super dag!!

Donderdag de 20e: Ons doel werd na een 1 1/2 uur (om de hoek.....) durende autorit bereikt; The Mackenzie Falls. Een hoge waterval waar van de basis alleen te berijken was via een afdaling via trappetjes. Eenmaal aangekomen bij the Bass, konden we deze Fall van onderaf bekijken en natuurlijk weer vastleggen van uit allerlei kanten. Maar ja, als je naar beneden gaat, moet je ook weer naar boven......pfff. Wat ook op het progamma stond waren The Reed Lookout & Balkonies: Een van de hoogste punten van The Grampians, vanwaar je een enorm uitzicht hebt over het N.P. en de bergtoppen. Ook hier was er een blauwige waas te zien vanwege de dampen van de gumtrees. Alweer een dag met veel indrukken van Formaat!!

Vandaag vrijdag de 21e: we zijn vroeg vertrokken voor een lange rit van 460 km. naar Meningie. Het heeft de hele nacht geregend en de bergen van The Grampians waren nog verscholen achter de wolken toen we het park verlieten. Onderweg bereikten we voor ons de 4e Territory grens: South Australia. Ook hier werden we gesommeerd groente en fruit achter te laten in de daarvoor bestemde afvalbak. Dit heeft alles te maken met een soort quarantaine. Via Kingston de Highway naar ons einddoel: een lange, bijna rechte weg van 148 km!!!!! Links de zee, later opgevolgd door de Coorongmeren en rechts weilanden. FF een stop gemaakt op het strand van The Granites. Daar lag het bezaait met sponzen en ander aangespoelde waar uit zee. Ook liep er een gedrocht waarvan je niet weet of je hem bij The Head or Tail hebt....Om 15.30 aangekomen bij ons overnachtingsplekkie. Morgen vertrekken we op tijd om de boot van 12.00 uur naar Kangaroo Island te halen. Weten niet of daar wifi is, so , We'll See Yah.

Reacties

Reacties

juud

Lovely days :)

janny

wat mooi hey
Maar janny heeft de caravan vandaag verkocht
Miss het wel maar het moest vertel je meer als ik je weert zie

Sweet Lake City

WAUWWWW WAUWWW wat een prachtige foto's en belevenissen. Nog onder de waterval gestaan???
Liefs en ENJOYYYYY

Gina en Wim

Loopt jullie hoofd nog niet over van al die geweldige indrukken? Wij beleven het allemaal met jullie mee en genieten van de verhalen. Liefs en Enjoy.

marjolein

Prachtig! Wat een natuur!
Nog heel veel plezier verder XXX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!